Sos. Vitan Bârzești nr. 13, Sector 4 - București 
  CT NON STOP +40735400329
     

Computer Tomograf (CT)

Imagistica prin tomografia computerizata (CT)

Tomografia computerizată (CT) este o modalitate de imagistică ce utilizează fotoni cu raze X pentru producerea de imagini, prin reconstrucție digitală. Scannerul CT este practic un tub de raze X și detectoare.

Tubul cu raze X produce un fascicul de raze X care trece prin pacient. Acest fascicul este captat de detectoare și reconstruit pentru a crea o imagine bidimensională.

 

Datele captate de către scaner sunt traduse digital prin diferiți algoritmi în imagini, care reprezintă o porțiune transversală a pacientului la acel nivel.

Fiecare imagine este redată la un unghi diferit fiind rezultată dintr-un algoritm de reconstrucție diferit. Elementele de volum individuale care alcătuiesc imaginea sunt afișate sub forma unui pixel bidimensional, fiecare dintre ele purtând o denumire de densitate sau atenuare, reprezentată de o unitate Hounsfield (HU).

Substanta de contrast poate fi utilizată în timpul unei examinări CT. Aceasta ajută la distingerea structurilor cu densitate similară în corp sau la depistarea multor anomalii, precum sângerări, extravazări sau neoplasme care devin mai evidente prin injectarea substanței de contrast.

Centrele de imagistica Eureka Medical oferă imagini de tomografie computerizată (CT) în locațiile din Bucuresti Sector 2 si Sector 4. Tomografie computerizata utilizează o combinație de raze X și tehnologie computerizată avansată pentru a produce vederi mai detaliate, în secțiune transversală ale corpului: Orizontal/Vertical/Tridimensional (3D).
Aceste imagini releva oase, mușchi, grăsimi, organe și vase de sânge. Medicii noștri lucrează în tandem cu operatorii CT pentru a se asigura că toate scanările CT sunt de cea mai înaltă calitate și utilizează tehnici moderne dezvoltate pentru a reduce expunerea la radiații. Protocoale precise de imagistică sunt concepute și monitorizate de medicii noștri pentru a minimiza expunerea la radiații.

Solicitați o programare

Centrul de imagistica NON STOP 

CT – Eureka Medical Sf. Ioan

CT-urile sunt, în general, mai silențioase, mai confortabile pentru pacient și mai rapide decât scanările RMN.

Aplicațiile clinice uzuale sunt cele referitoare la creier (cu sau fără substanță de contrast și perfuzie) / craniu / cap / gât, mediastin, abdomen, extremități, etc. 

Siguranță
Ca și în cazul radiografiei simple, CT-ul utilizează radiații cu raze X pentru a produce imagini, cu toate acestea, dozele de radiații de la CT sunt mai mari datorită expunerilor multiple.
În cazul femeilor insărcinate, starea sarcinii trebuie stabilită înainte de examinare. Totuși procedurile cu raze X se recomandă a fi amânate până după sarcină, în cazul în care este posibil sau se utilizează investigații fără radiații, cum ar fi ultrasunete sau RMN.

Deoarece copiii sunt mai radiosensibili, procedurile cu raze X trebuie efectuate cu precauție.
Complicațiile procedurale datorate investigației ce pot apărea în cazuri rare sunt hemoragia, infecția, șocul, si foarte rar decesul.
Reacția de hipersensibilitate la substanțele de contrast poate varia în severitate, de la înroșire la anafilaxie. Factorii de risc pentru reacțiile imediate de hipersensibilitate la contrastul IV includ reacția alergică anterioară la contrastul IV, istoricul astmului sau alergiile alimentare.
Pacienților cu insuficiență renală, mielom multiplu, boli cardiace severe, cum ar fi insuficiență cardiacă congestivă, stenoză aortică, se recomandă să nu le fie administrată substanța de contrast IV.

CT abdomen și/sau CT pelvis sunt utilizate pentru a evalua orice anomalie în organism și pot fi adaptate unui anumit organ, cum ar fi: ficat, rinichi, splină, pancreas, vezică urinară și glandele suprarenale.

Colonografia CT, cunoscută și sub denumirea de colonoscopie virtuală, utilizează o scanare CT cu radiații cu doze mici pentru a obține o vedere interioară a colonului (intestinul gros).

Imagistica cardiacă

O scanare CT a inimii, numită și calcium-scoring, este un test utilizat pentru a detecta depozitele de calciu găsite în arterele coronare. CT este una dintre cele mai eficiente metode de a detecta calcificarea coronariană. De asemenea, medicul dumneavoastră poate comanda o angiografie CT coronariană (CTA) pentru a privi direct arterele inimii.

Imagistica toracică

O scanare CT a toracelui poate căuta probleme cu plămânii, inima, esofagul, vasul de sânge major (aorta) sau structurile țesuturilor moi din jur. Scanările CT cu doze mici ale toracelui sunt utilizate ca instrument de screening înainte de apariția simptomelor. Detectarea precoce a cancerului pulmonar duce la un tratament precoce.

Imagistica de urgență/traumatisme

Acest tip de scanare este foarte specific în găsirea țesuturilor și/sau oaselor lezate. Scanarea include imagini ale capului, gâtului, pieptului, abdomenului și pelvisului.

Imagistica musculo-scheletale

O scanare CT a oaselor poate fi efectuată pentru a evalua oasele, țesuturile moi și articulațiile pentru leziuni, leziuni, fracturi sau alte anomalii.

Imagistica neurologică

Un CT craniu include imagini ale creierului și craniului pentru a evalua dureri de cap, amețeli, leșin, slăbiciune, pierderea vorbirii, auzului sau vederii și modificări de comportament.
O scanare CT coloana vertebrala este utilizată pentru a evalua hernia de disc sau îngustarea măduvei spinării (stenoză spinală) la pacienții cu dureri de gât, braț, picior și/sau spate.

 

Avantajele scanărilor CT

  • Pacienții care au fragmente sau dispozitive metalice pot folosi scanările CT, deoarece nu este implicat câmp magnetic.
  • Pacienții cu claustrofobie preferă scanarea CT, aceasta fiind mai confortabilă, deoarece timpii de scanare sunt mai scurți, iar zgomotul este cu mult mai redus decât la un RMN.
  • CT-urile sunt indicate pentru a vizualiza oasele în vederea unui diagnostic precis al leziunilor sau bolii.
  • CT-urile sunt mai puțin sensibile la mișcarea pacientului în timpul procedurii.
  • Scanările CT fiind mai rapide decât RMN, acestea sunt mult mai indicate în situații de urgență.

Solicitați o programare

Centrul de imagistica RMN si CT – Eureka Medical Eminescu

Computer Tomograf (CT)

INVESTIGATIEPret nouPret vechi
CT ABDOMEN NATIV250340
CT ABDOMEN NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST400550
CT PELVIS NATIV250340
CT PELVIS NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST400550
CT ABDOMEN + PELVIS NATIV400550
CT ABDOMEN + PELVIS NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST600750
CT COLOANA VERTEBRALA  NATIV / 1 SEGMENT250330
CT COLOANA VERTEBRALA NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST I.V. / SEGMENT400530
CT COLOANA VERTEBRALA NATIV  / 2 SEGMENTE500600
CT COLOANA VERTEBRALA NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST I.V. / 2 SEGMENTE700800
CT COLOANA VERTEBRALA TOTALA NATIV650750
CT COLOANA VERTEBRALA TOTALA NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST I.V800900
CT CRANIU NATIV 200250
CT CRANIU NATIV SI  CU SUBSTANTA CONTRAST375450
CT HIPOFIZA NATIV220280
CT HIPOFIZA NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST400480
CT URECHE INTERNA  NATIV250280
CT URECHE INTERNA  NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST450480
CT SINUSURI NATIV220280
CT SINUSURI NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST450480
CT MASTOIDA NATIV220280
CT MASTOIDA NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST450480
CT CU 2 REGIUNI ANATOMICE CU SUBST. DE CONTRAST600800
CT CU 2 REGIUNI ANATOMICE NATIV400600
CT CU 3 REGIUNI ANATOMICE CU SUBSTANTA DE CONTRAST800900
CT CU 3 REGIUNI ANATOMICE NATIV600750
CT CU 4 REGIUNI ANATOMICE CU SUBSTANTA DE CONTRAST1.0001,100
CT CU 4 REGIUNI ANATOMICE NATIV800900
CT CU 5 REGIUNI ANATOMICE CU SUBSTANTA DE CONTRAST1.1001,200
CT CU 5 REGIUNI ANATOMICE NATIV9001,000
CT MEMBRE NATIV / SEGMENT 300400
CT MEMBRE NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST / SEGMENT500600
CT MEMBRE SUPERIOR+INFERIOR NATIV SI CU SUBST. DE CONTRAST /2 SEGMENTE700800
CT MEMBRE NATIV SUPERIOR+INFERIOR / 2 SEGMENTE500600
CT BAZIN OSOS NATIV280350
CT BAZIN OSOS NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST 450550
CT REGIUNE GAT NATIV300350
CT REGIUNE GAT NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST500550
CT REGIUNE TORACICA NATIV280340
CT REGIUNE TORACICA NATIV SI CU SUBSTANTA CONTRAST440550
Substanta de contrast300 
Eliberare duplicat rezultat (arhiva)50 
Eliberare film suplimentar50 
Eliberare duplicat CD50 

 

Solicitați acum o programare - PROGRAM NON STOP

Centrul Eminescu

Centrul Sfântul Ioan

Derulează în sus
Call Now Button